





Motocross European Championships Supplementary Regulations

Title of the meeting:	Motocross European Championship			
Venue:	Culitzso	eh	EMN:	20/5
Classes: EMX 65	/ EMX 85 North	West Europe zone	Date:	08/09-May-2015
Organizing FMN:	DMSB	Country:	G	ermany
Access: Nearest Airport:	Le	eipzig	at: 150	km form the circuit
Motorway:	A 72	Nat	tional Road:	B93
Nearest town:	Zwicl	kau	at: 10	km from the circuit
D	irection:	North/West	(North/Sou	uth/West/East)
Nearest Hospital:	Kreiskranker	nhaus Kirchberg	at: 5 _	km from the circuit
Hospital Address:	So	chneeberger Str. 30	6, 08107 Kircl	hberg
		08107 Kir	chberg	
Phone: + 49 37602	80	Fax: + <u>49</u>	37602 64818	3
1. ORGANIZER:		MC Culitzsch e	e.V. im ADMV	
Address:		Andreas Neu	ıbauer	
	Kirc	hberger Str. 52a, 0	8107 Kirchbe	erg
Phone: + 49 37602	66612	Fax: +		
E-Mail:				
Web.Site:		www.mc-culitzs	ch.com	

2. ENTRIES:

Entry forms duly approved by the participants must be sent to:

	-		MSB; Markus Schull	enberg	
Address:	Hahnstr. 70				
			60528 Frankfurt/Ma	ain	
Phone: + 49 (69 63300743		Fax: + 49 633	0076643	
E-Mail:			mschullenberg@dmsb.de	!	
not			2015 (30 days be		g)
3. SECRETAI	RIAT OF THE N	IEETING:			
			MC Culitzsch e.V. im	ADMV	
Address:			Andreas Neubau	er	
		Kirch	berger Str. 52a, 08107	7 Kirchberg	
Phone: + 49 3	37602 66612		Fax: +		
E-Mail:			www.mc-culitzsch.com		
4. WELCOME	CENTER:				
Place:			at the track		
Open on:	Thursday:	from:		to:	
	Friday:	from:	12:00 AM	to:	10:00 PM
	Saturday:	from:	7:00 AM	to:	6:00 PM
	Sunday:	from:	12:00 AM	to:	7:00 PM
5. CIRCUIT:					
Name of the	ne circuit:		Motocross Trac	k Culitzsch	
Length of th	ne course:	1400	m. Minimum widt	h: 5	m.

A drawing of the circuit is attached to these regulations. The race office must be equippt with a high speed internet connection over the whole meeting.

6. OFFICIALS:

FIME Jury Presiden	Odd Georg Ostbyhaug	FIM Lic. Nr.	
FIM/FIME Steward:	N/A	FIM Lic. Nr.	%
FMNR Jury Member	Markus Schullenberg	FIM Lic. Nr.	9296
FIM/FIME Race Director:	N/A	FIM Lic. Nr.	%
Secretary of the Jury	Felix Herrmann	_	
Clerk of the course:	Uwe Petzold	FIM Lic. Nr.	9289
Secretary of the Meeting:	Felix Herrmann	_	
Chief Technikal Steward:	Mike Herrmann	FIM Lic. Nr.	8320
Chief Timekeeper:	Werner Grimm	FIM Lic. Nr.	tba
Environmental Steward:	Enrico Dietz	FIM Lic. Nr.	9714
Chief Medical Officer:	Lutz Röhnert	FIM Lic. Nr.	
Press Officer:	tba	_	
Paddock Official:	Ingo Bahner	_	

The meeting will be organized in conformity with the FIME Sporting Code, the FIME MX rules, the CMS Regulations, the general rules of the **DMSB**, where applicable, and this Supplementary Regulations which have been duly examined and approved by the **DMSB**

7. STARTING NUMBERS:

All riders will receive from the FIME Motocross Commission a permanent starting number to be used for the entire season. Changing during the season without prior written approval of the FIME Motocross Commission is not possible.

8. CIRCUIT CONTROL:

Meeting point: At the starting grid. See attached Time Schedule.

9. MEETING WITH THE ORGANIZERS

Venue: Jury room.

See attached Time Schedule.

10. TECHNICAL CONTROL AND VERFICATIONS.

Venue: The Technical control post. See attached Time Schedule.

11. JURY MEETINGS

Venue: The Jury room. See attached Time Schedule.

12. RIDERS BRIEFING:

Meeting point: At the starting grid. See attached Time Schedule.

13. PRACTISE:

See attached Time Schedule

14. QUALIFYING:

See attached Time Schedule

15. FREE START SESSION:

See attached Time Schedule

16. WARM UP:

See attached Time Schedule

17. SIGHTING LAP:

See attached Time Schedule

18. WAITING ZONE:

See attached Time Schedule

19. RACES:

See attached Time Schedule

20. FUEL:

In according with FIM specifications.

21. INSURANCE:

By endorsing the application form for entry, the FNM of the rider certifies that the rider is insured in according with the FIME requirements.

The organizer has contacted a third party insurance in according with Art. 110.1 of the FIME Sporting Code. This insurance includes a guarantee of the minimum amount as stipulated by the FIME Management Council. The Insurance comes in effect 2 days before the first practise and ends 2 days after the meeting.

The organizer disclaims all responsibility for damage to a motorcycle, its accessories and components arising out of an accident, fire or other incident.

22. PROTEST AND APPEALS:

Any person or group of persons (rider, entrant, manufacturer, official, etc.), recognized by the FIM and concerned by a decision taken under the authority of the FIME, may ask for redress for the consequences of that decision.

Protest must be lodged according to the FIME Disciplinary and Arbitration Code and the Supplementary Regulations and be accompanied by a fee of 130,- € or equivalent amount in local currency, returnable if the protest is justified.

In general, protests against eligibility of a rider entered, must be made before the start of the official practice.

Protests against results must be presented to the International Jury within 30 minutes following the publishing of the results.

An appeal can be made to the FIME Disciplinary Commission against a decision of the International Jury.

Protest entailing a fuel control: See FIME MX rulebooks.

23. PRICE-GIVING CEREMONY:

Venue of the prize-giving ceremony: Podium

See attached Timetable.

The first three riders are invited to attend the prize-giving ceremony.

Additional other riders can be invited by Youthstream or the organizer. Riders might also be invited for a Press Conference.

If invited attendance to the prize giving ceremony or press conference is compulsory.

24. INTERPRETATION OF THE SUPPLEMENTARY REGULATIONS:

The interpretation of this regulations rests entirely with the Jury. In case of dispute, regarding the interpretation or if there is any difference between the two official texts, the English text will prevail.

25. MISCELLANEOUS:

The maximum fee for Transponders rent is 100 €, the fee has to payed back after return of the Transponder.

25. ADDITIONAL MISCELLANEOUS:

At all solo events where the European Championship is combined with FIM World Championship and promoted by Youthstream, there is an entry fee of 300 € payable to Youthstream before technical control.

The entry fee of 100.-€ must be payed at the technikal control.

Place and date:	ılitzsch 10-Feb-2015	
The race office is equ	ppt with a high speed internet connection over the whole meet	ing.
The Clerk of the Course:	Uwe Petzold	
Approved by FMNR:		
Approved by FIME:	Eddie Herd 28/02/2015	

Attachmend:

A map of the region, including the venue of the circuit Drawing of the circuit Time Schedule





Timetable Motocross European Championship EMX 85 and EMX 65

Friday (all timetables)	
1st Circuit Control	15:00
Technical Control + Verification	15:00 - 19:00
Meeting with the Organizer	17:00
2nd Circuit Control (if nessesary)	18:00

Timetable 1 - up to 40 riders EMX 65 and 85 and up to 48 riders national class			
Saturday			
Technical Control and Verific	ation	07:00 - 08:00	
First Jury Meeting	allon	08:15	
Free Practise EMX 85	(20 minutes)	10:00 - 10:20	
Free Practise EMX 65	(15 minutes)	10:30 - 10:45	
Riders Briefing	(15 minutes)	12:00	
Pre Qualifying Practise EMX	85 (20 minutes)	12:30 - 12:50	
	ely after Pre Qualifying Practise	12.30 - 12.30	
Technical Control and Verific		13:00 - 15:35	
		13:05 - 13:20	
Pre Qualifying Practise EMX		13.05 - 13.20	
	ely after Pre Qualifying Practise	14.50	
Waiting Zone Closes EMX 85		14:50	
Qualifying Race EMX 85	(15 min + 2 laps)	15:00	
Waiting Zone Closes EMX 65		15:30	
Qualifying Race EMX 65	(10 min + 2 laps)	15:40	
Free Practise national class	(30 minutes)	16:05	
Second Jury Meeting		17:15	
Sunday			
Technical Control and Verific	ation national along	07:00 - 08:00	
		08:30 - 09:00	
Free Practise national class (30 minutes)			
Warm up EMX 85 qualified ri		09:15 - 09:30	
Warm up EMX 65 qualified ri	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	09:45 - 10:00	
Timepractise national class	(30 minutes)	10:15 - 10:45	
Opening of the meeting	EMV OF 12 Life Lee	12:00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	12:20	
1st Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	12:30	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	13:05	
1st Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)	13:15	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap	13:50	
1st race national class	(30min + 2 laps)	14:00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	15:00	
2nd Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	15:10	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	15:45	
2nd Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)	15:55	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap	16:30	
2nd race national class	(30min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting		17:30	

Timetable 2 - up to 40 riders EMX 65 and 48 national class and more than 40 riders EMX 85			
Caturday			
Saturday Technical Control and Verifica	tion	07:00 - 08:00	
	HOTI	07.00 - 08.00 08:15	
First Jury Meeting	(20 minutos)	09:00 - 09:20	
Free Practice EMX 85 Group			
Free Practice EMX 85 Group I	,	09:30 - 09:50	
Free Practise EMX 65	(15 minutes)	10:00 - 10:15	
Riders Briefing	tion notional alone	12:00	
Technical Control and Verifica		12:00 - 16:20	
Pre Qualifying Practise EMX 8		12:30 - 12:50	
	y after Pre Qualifying Practise	10.05 10.05	
Pre Qualifying Practise EMX 8		13:05 - 13:25	
	y after Pre Qualifying Practise	10:40 10:55	
Pre Qualifying Practise EMX 6		13:40 - 13:55	
	y after Pre Qualifying Practise	15.00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap Group A	15:00	
Qualifying Race EMX 85 Grou		15:10	
	EMX 85 - sighting lap Group B	15:40	
Qualifying Race EMX 85 Grou	,	15:50	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	16:20	
Qualifying Race EMX 65	(10 minutes + 2laps)	16:30	
Free Practise national class	(30 minutes)	16:50 - 17:20	
	Practise EMX 85 (15 minutes)	17:40	
Second Jury Meeting		18:15	
Sunday			
Warm up FMX 85 non qualifie	d riders (if more than 20 riders)	08:40 - 08:55	
Technical Control and Verification national class		08:00 - 09:40	
Warm up EMX 85 qualified rid		09:15 - 09:30	
Warm up EMX 65 qualified rid		09:45 - 10:00	
Free Practise MX 2 national co		10:10 - 10:40	
Waiting Zone closes	EMX 85 non qualifiled riders - sighting lap	10:50	
	d riders (if more than 20 riders) 20min +2 laps	11:00	
Timepractise national class	(30 minutes)	11:40 - 12:10	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	12:20	
1st Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	12:30	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	13:05	
1st Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)	13:15	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap	13:50	
1st race national class	(30min + 2 laps)	14:00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	15:00	
2nd Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	15:10	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	15:45	
2nd Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)	15:55	
Waiting Zone closes	- sighting lap	16:30	
2nd race national class	(30min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting	. ,	17:30	

Timetable 3 - up to 40 riders EMX 85 and 48 national class and more than 40 riders EMX 65				
Saturday				
Technical Control and Verification	an .		07:00 - 08:00	
First Jury Meeting	JII		07.00 - 00.00	
, ,	(20 minutes)			
Free Practice EMX 85	(20 minutes)		09:00 - 09:20	
Free Practice EMX 65 Group A	(15 minutes) (15 minutes)		09:30 - 09:45 09:55 - 10:10	
Free Practise EMX 65 Group B	(15 minutes)		12:00	
Riders Briefing	on mational along			
Technical Control and Verification		(00 minutes)	12:00 - 16:00	
Pre-Qualifying practise Practise		(20 minutes)	12:30 - 12:50	
Free Start Session immediately			10:05 10:00	
Pre-Qualifying practise Practise		(15 minutes)	13:05 - 13:20	
Free Start Session immediately			10:05 10:50	
Pre-Qualifying practise Practise		(15 minutes)	13:35 - 13:50	
Free Start Session immediately			44.50	
	EMX 85 - sighting lap	_	14:50	
Qualifying Race EMX 85	15 minutes+2 lap		15:00	
	EMX 65 Group A- sighting la	•	15:30	
Qualifying Race EMX 65 Group			15:40	
	EMX 65 - Group B sighting Is		16:00	
Qualifying Race EMX 65 Group			16:10	
Free Practise national class	(30 minute		16:30 - 17:00	
Last Chance Qualifying Timed Practise EMX 65 (10 minutes)		17:10		
Second Jury Meeting			17:45	
Sunday				
Technical Control and Verification	on national class		08:00 - 09:40	
Warm up EMX 65non qualified			08:45 - 09:00	
Warm up EMX 85 qualified riders (15 minutes)			09:15 - 09:30	
Warm up EMX 65 qualified ride			09:45 - 10:00	
Free Practise national class	(30 minute	s)	10:10 - 10:40	
	EMX 65 non qualifiied riders		11:00	
Race for EMX 65 non qualified i			11:10	
Timepractise national class	(30 minute	•	11:40 - 12:10	
	EMX 85 - sighting lap	0)	12:20	
•	(20 minutes + 2laps)		12:30	
	EMX 65 - sighting lap		13:05	
1st Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)		13:15	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap		13:50	
1st race national class	(30min + 2	lans)	14:00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	ιαρο)	15:00	
2nd Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)		15:10	
LIIG HOOD LIVIN OO	Lo minutos + Liaps		10.10	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap		15:45	
2nd Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)		15:55	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap		16:30	
2nd race national class	(30min + 2	laps)	16:40	
3rd Jury meeting		• /	17:30	

Timetable 4 -up to 48 riders national class and more than 40 riders EMX 65 and EMX 85			
Saturday			
Saturday Technical Control and Verificati	on	07:00 - 08:00	
	OH		
First Jury Meeting	(00 minutes)	08:15	
Free Practise EMX 85 Group A		08:45 - 09:05	
Free Practise EMX 85 Group B		09:15 - 09:35	
Free Practise EMX 65 Group A		09:45 - 10:00	
Free Practise EMX 65 Group B	(15 minutes)	10:15 - 10:30	
Riders Briefing		11:30	
Technical Control and Verificat		12:00 - 16:50	
Pre Qualifying Practise EMX 85		12:00 - 12:20	
Free Start Session immediately			
Pre Qualifying Practise EMX 85		12:35 - 12:55	
Free Start Session immediately			
Pre Qualifying Practise EMX 65		13:10 - 13:25	
Free Start Session immediately			
Pre Qualifying Practise EMX 65	Group B (15 minutes)	13:40 - 13:55	
Free Start Session immediately	after Pre Qualifying Practise		
Waiting Zone closes	EMX 85 Group A - sighting lap	15:00	
Qualifying Race EMX 85 Group	A (15 min + 2 laps)	15:10	
	EMX 85 Group B - sighting lap	15:40	
Qualifying Race EMX 85 Group		15:50	
	EMX 65 Group A- sighting lap	16:15	
Qualifying Race EMX 65 Group		16:25	
	EMX 65 Group B- sighting lap	16:45	
Qualifying Bace FMX 65 Group	B (10 min + 2 laps)	16:55	
Qualifying Race EMX 65 Group Free Practise national class	(30 minutes)	17:20 - 17:50	
	Practise EMX 85 (15 minutes)	18:00 - 18:15	
Last Chance Qualifying Timed		18:25 - 18:35	
Second Jury Meeting	Livit de (10 minutes)	18:45	
Sunday		.00	
Technical Control and Verificat		08:00 - 09:50	
Warm up EMX 85non qualified		08:30 - 08:45	
Warm up EMX 65non qualified		09:00 - 09:15	
Warm up EMX 85 qualified ride		09:30 - 09:45	
Warm up EMX 65 qualified ride		10:400 - 10:15	
Free Practise national class	(30 minutes)	10:20 - 10:50	
Waiting Zone closes	EMX 85 non qualified riders - sighting lap	11:00	
Race for EMX 85 non qualified	riders (if more than 20 riders) 20min +2 laps	11:10	
Waiting Zone closes	EMX 65 non qualified riders - sighting lap	11:40	
Race for EMX 85 non qualified	riders (if more than 20 riders) 12min +2 laps	11:50	
Timepractise national class	(30 minutes)	11:50 - 12:20 ?	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	12:20	
1st Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	12:30	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	13:05	
1st Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)	13:15	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap	13:50	
1st race national class	(30min + 2 laps)	14:00	
Waiting Zone closes	EMX 85 - sighting lap	15:00	
2nd Race EMX 85	(20 minutes + 2laps)	15:10	
Waiting Zone closes	EMX 65 - sighting lap	15:45	
2nd Race EMX 65	(12 minutes + 2laps)		
	• •	15:55	
Waiting Zone closes 2nd race national class	- national class sighting lap	16:30 16:40	
	(30min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting		17:30	

Timetable 5 -up to 40 riders EMX 65 and EMX 85 and more than 48 riders national class			
Saturday		07.00 00.00	
Technical Control and Verification	and and the co	07:00 - 08:00	
Technical Control and Verification	national class	08:00 - 13:40	
First Jury Meeting	(00 1)	08:15	
Free Practise EMX 85	(20 minutes)	08:45 - 09:05	
Free Practise EMX 65	(15 minutes)	09:15 - 09:35	
Riders Briefing		10:30	
Pre Qualifying Practise EMX 85	(20 minutes)	11:00 - 11:20	
Free Start Session immediately after			
Pre Qualifying Practise EMX 65	(15 minutes)	11:35 - 11:50	
Free Start Session immediately after			
	1X 85 - sighting lap	13:00	
Qualifying Race EMX 85	(15 min + 2 laps)	13:10	
	IX 65 - sighting lap	13:40	
Qualifying Race EMX 65	(10 min + 2 laps)	13:50	
Free Practise national class	(30 minutes)	14:10 - 14:40	
Second Jury Meeting		17:30	
Sunday			
Technical Control and Verification		07:00 - 08:00	
Free Practise national class	(30 minutes)	08:30 - 09:00	
Warm up EMX 85 qualified riders	(15 minutes)	09:15 - 09:30	
Warm up EMX 65 qualified riders	(15 minutes)	09:45 - 10:00	
Time Practise national class Group	A (30 minutes)	10:10 - 10:40	
Time Practise national class Group	B (30 minutes)	10:50 - 11:20	
Waiting Zone closes EM	IX 85 - sighting lap	12:20	
1st Race EMX 85 (20	minutes + 2laps)	12:30	
Waiting Zone closes EM	IX 65 - sighting lap	13:05	
1st Race EMX 65 (12	? minutes + 2laps)	13:15	
Waiting Zone closes - r	ational class sighting lap	13:50	
semi final national class Group A	(15min + 2 laps)	14:10	
Waiting Zone closes - r	national class sighting lap	14:20	
semi final national class Group B	(15min + 2 laps)	14:40	
Waiting Zone closes EM	IX 85 - sighting lap	15:00	
) minutes + 2laps)	15:10	
	IX 65 - sighting lap	15:45	
· ·	? minutes + 2laps)	15:55	
`	national class sighting lap	16:30	
final race national class	(25min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting	, , , , ,	17:30	

Timetable 6 -up to 40 riders EMX 65 and more than 40 riders EMX 85 and 48 national class			
Saturday			
Technical Control and Verification		07:00 - 08:00	
Technical Control and Verification national	l class	08:00 - 15:45	
First Jury Meeting	Class	08:15	
Free Practise EMX 85 Group A	(20 minutes)	08:45 - 09:05	
Free Practise EMX 85 Group B	(20 minutes)	09:15 - 09:35	
Free Practise EMX 65	(15 minutes)	09:45 - 10:00	
Riders Briefing	(13 minutes)	11:00	
Pre Qualifying Practise EMX 85 Group A	(20 minutes)	11:30 - 11:50	
Free Start Session immediately after Pre C		11.50 - 11.50	
Pre Qualifying Practise EMX 85 Group B		12:05 - 12:25	
Free Start Session immediately after Pre C		12.03 - 12.23	
Pre Qualifying Practise EMX 65		12:40 - 12:55	
	,	12.40 - 12.33	
Free Start Session immediately after Pre C Waiting Zone closes EMX 85 - 9	sighting lap	14:00	
Qualifying Race EMX 85 Group A	signling lap (15 min + 2 laps)	14:00	
	sighting lap	14:10	
Qualifying Race EMX 85 Group B	(15 min + 2 laps)	14:50 15:20	
	sighting lap		
Qualifying Race EMX 65	(10 min + 2 laps)	15:30	
Free Practise national class	(30 minutes)	16:15 - 16:45	
Last Chance Qualifying Timed Practise	EMX 85 (15 minutes)	17:30 - 17:45	
Second Jury Meeting		18:30	
Sunday			
Technical Control and Verification national	Lolace	06:30 - 07:30	
Free Practise national class		08:00 - 08:30	
Warm up EMX 85non qualified riders (if mo	(30 minutes)	08:30 - 08:45	
		09:00 - 09:15	
Warm up EMX 85 qualified riders	(15 minutes)	09:30 - 09:45	
Warm up EMX 65 qualified riders	(15 minutes)		
Time Practise national class Group A Time Practise national class Group B	(30 minutes)	09:50 - 10:20	
	(30 minutes)	10:25 - 10:55	
	on qualified riders - sighting lap	11:00	
Race for EMX 85 non qualified riders (if mo		11:10	
	sighting lap	12:20	
1st Race EMX 85 (20 minute		12:30	
	sighting lap	13:05	
•	es + 2laps)	13:15	
	class sighting lap	13:30	
semi final national class Group A	(15min + 2 laps)	13:40	
_	class sighting lap	14:10	
semi final national class Group B	(15min + 2 laps)	14:20	
	sighting lap	15:00	
2nd Race EMX 85 (20 minute		15:10	
· · ·	sighting lap	15:45	
2nd Race EMX 65 (12 minute		15:55	
_	class sighting lap	16:30	
final race national class	(25min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting		17:30	

Timetable 7 -up to 40 riders EMX 85 and more than 40 riders EMX 65 and 48 national class			
Saturday			
Technical Control and Verificatio	n	07:00 - 08:00	
Technical Control and Verification		<i>08:00 - 15:45</i>	
First Jury Meeting	ii national class	08:15	
Free Practise EMX 85	(20 minutes)	08:45 - 09:05	
Free Practise EMX 65 Group A		09:15 - 09:30	
Free Practise EMX 65 Group B	(15 minutes)	09:40 - 09:55	
Riders Briefing	(15 minutes)	10:50	
Pre Qualifying Practise EMX 85	(20 minutes)	11:15 - 11:35	
Free Start Session immediately a		11.13 - 11.33	
Pre Qualifying Practise EMX 65		11:50 - 12:05	
Free Start Session immediately a		11.50 - 12.05	
Pre Qualifying Practise EMX 65		12:20 - 12:35	
		12.20 - 12.33	
Free Start Session immediately a		13:35	
Waiting Zone closes Qualifying Race EMX 85	EMX 85 - sighting lap (15 min + 2 laps)	13:45	
	EMX 85 - sighting lap	14:15	
Qualifying Race EMX 65 Group		14:25	
	EMX 65 - sighting lap	14:55	
Qualifying Race EMX 65	(10 min + 2 laps)	15:05	
Free Practise national class	(30 minutes)	16:15 - 16:45	
, ,	ractise EMX 65 (10 minutes)	17:20 - 17:30	
Second Jury Meeting		18:15	
Sunday			
Technical Control and Verification	n national class	06:30 - 07:30	
Free Practise national class	(30 minutes)	08:00 - 08:30	
Warm up EMX 65non qualified ri		08:45 - 09:00	
Warm up EMX 85 qualified riders		09:15 - 09:30	
Warm up EMX 65 qualified riders		09:45 - 10:00	
Time Practise national class Gro	pup A (30 minutes)	10:00 - 10:30	
Time Practise national class Gro	pup B (30 minutes)	10:30 - 11:00	
	EMX 65 non qualified riders - sighting lap	11:00	
	ders (if more than 20 riders) 12min +2 laps	11:10	
	EMX 85 - sighting lap	12:20	
	(20 minutes + 2laps)	12:30	
	EMX 65 - sighting lap	13:05	
	(12 minutes + 2laps)	13:15	
Waiting Zone closes	- national class sighting lap	13:30	
semi final national class Group A		13:40	
•	- national class sighting lap	14:10	
semi final national class Group E		14:20	
•	EMX 85 - sighting lap	15:00	
· ·	(20 minutes + 2laps)	15:10	
	EMX 65 - sighting lap	15:45	
	5 5 .	15:45 15:55	
	(12 minutes + 2laps)		
	- national class sighting lap	16:30 16:40	
final race national class	(25min + 2 laps)	16:40	
3rd Jury meeting		17:30	

Timetable 8 more than 40 riders EMX 65,EMX 85 and 48 national class	
Saturday	
Technical Control and Verification	07:00 - 08:00
Technical Control and Verification national class	08:00 - 16:05
First Jury Meeting	08:15
Free Practise EMX 85 Group A (20 minutes)	08:45 - 09:05
Free Practise EMX 85 Group B (20 minutes)	09:15 - 09:35
Free Practise EMX 65 Group A (15 minutes)	09:45 - 10:00
Free Practise EMX 65 Group B (15 minutes)	10:10 - 10:25
Riders Briefing	11:15
Pre Qualifying Practise EMX 85 Group A (20 minutes)	11:40 - 12:00
Free Start Session immediately after Pre Qualifying Practise	
Pre Qualifying Practise EMX 85 Group B (20 minutes)	12:15 - 12:35
Free Start Session immediately after Pre Qualifying Practise	
Pre Qualifying Practise EMX 65 Group A (15 minutes)	12:50 - 13:05
Free Start Session immediately after Pre Qualifying Practise	
Pre Qualifying Practise EMX 65 Group B (15 minutes)	13:20 - 13:35
Free Start Session immediately after Pre Qualifying Practise	
Waiting Zone closes EMX 85 - sighting lap	14:30
Qualifying Race EMX 85 Group A (15 min + 2 laps)	14:40
Waiting Zone closes EMX 85 - sighting lap	15:05
Qualifying Race EMX 85 Group B (15 min + 2 laps)	15:15
Waiting Zone closes EMX 65 - sighting lap	15:40
Qualifying Race EMX 65 Group A (10 min + 2 laps)	15:50
Waiting Zone closes EMX 65 - sighting lap	16:15
Qualifying Race EMX 65 Group B (10 min + 2 laps)	16:25
Free Practise national class (30 minutes)	16:35 - 17:05
Last Chance Qualifying Timed Practise EMX 85 (15 minutes)	18:20 - 18:35
Last Chance Qualifying Timed Practise EMX 65 (10 minutes)	18:45 - 18:55
Second Jury Meeting	19:45
Sunday	
Technical Control and Verification national class	06:30 - 07:30
Free Practise national class (30 minutes)	08:00 - 08:30
Warm up EMX 65non qualified riders (if more than 20 riders)	08:30 - 08:45
Warm up EMX 85non qualified riders (if more than 20 riders)	09:00 - 09:15
Warm up EMX 85 qualified riders (15 minutes)	09:25 - 09:40
Warm up EMX 65 qualified riders (15 minutes)	09:55 - 10:10
Time Practise national class Group A (30 minutes)	10:00 - 10:30
Time Practise national class Group B (30 minutes)	10:30 - 11:00
Waiting Zone closes EMX 85 non qualified riders - sighting lap	11:00
Race for EMX 85 non qualified riders (if more than 20 riders) 20min +2 laps	11:10
Waiting Zone closes EMX 65 non qualified riders - sighting lap	11:40
Race for EMX 65 non qualified riders (if more than 20 riders) 12min +2 laps	11:50
Waiting Zone closes EMX 85 - sighting lap	12:20
1st Race EMX 85 (20 minutes + 2laps)	12:30
Waiting Zone closes EMX 65 - sighting lap	13:05
1st Race EMX 65 (12 minutes + 2laps)	13:15
Waiting Zone closes - national class sighting lap	13:30
semi final national class Group A (15min + 2 laps)	13:40
Waiting Zone closes - national class sighting lap	14:10
semi final national class Group B (15min + 2 laps)	14:20
Waiting Zone closes EMX 85 - sighting lap	15:00
2nd Race EMX 85 (20 minutes + 2laps)	15:10
Waiting Zone closes EMX 65 - sighting lap	15:45
2nd Race EMX 65 (12 minutes + 2laps)	15:55
Waiting Zone closes - national class sighting lap	16:30
final race national class (25min + 2 laps)	16:40
3rd Jury meeting	17:30